De Patron van Quick steunt de caféhouders

Campagne rond nieuwe burger integreert vitrines van gesloten cafés

Waar de Quick-restaurants omwille van de huidige coronamaatregelen zelf enkel open zijn voor afhaalmaaltijden, moeten de cafés hun deuren jammer genoeg volledig gesloten houden. Als Belgisch merk dat drijft op de ondernemingszin van lokale ondernemers begrijpt Quick maar al te goed de moeilijke situatie van de caféhouders.

Voor de advertentiecampagne rond de Patron, de nieuwe burger met een biersaus, zet Quick daarom bewust niet alleen in op de traditionele bushokjes en radiospots. In samenspraak met de Federatie van Cafés van België (Fedcaf) huurt de hamburgerketen ook de ramen van zo’n 100-tal cafés in de buurt van Quick-restaurants om zo de échte patrons een hart onder de riem te steken. De financiële vergoeding, die de deelnemende cafés hiervoor ontvangen, kan zo hopelijk een beetje bijdragen om de vaste kosten - die doorlopen ondanks de verplichte sluiting – te blijven dekken.

Ter ondersteuning van de echte Patrons

De Belgische biercultuur kan op dit moment alle steun gebruiken. Omwille van de huidige coronamaatregelen blijven de cafés de komende weken sowieso dicht, voorlopig zonder een concrete openingsdatum in zicht.

"De hele horecasector staat tijdens deze pandemie voor grote uitdagingen. Onze restaurants bij Quick worden gerund door lokale zelfstandige franchisenemers, dus we begrijpen de moeilijke situatie voor onze sector en voor de caféhouders die hun deuren volledig moeten gesloten houden in het bijzonder, maar al te goed. Met de campagne hopen we een kleine bijdrage te kunnen leveren voor de zwaar getroffen caféhouders en we hopen net als iedereen op een snelle heropening van alle horecazaken in België.”, zegt Kevin Derycke, CEO bij Burger Brands Belgium.

Bij de lancering van de Patron, de nieuwe burger met een Belgische biersaus, grijpt Quick nu zijn kans om de cafésector een klein duwtje in de rug te geven. In overleg met de Federatie van Cafés van België (Fedcaf) ging Quick op zoek naar lokale caféhouders, in de nabijheid van een Quick-restaurant, die hun medewerking wilden verlenen aan een reclamecampagne, in ruil voor een vergoeding van €500 per café.

Kevin Derycke legt uit hoe de actie rond de Patron tot stand kwam: “De Patron is een burger met een Belgische biersaus. Met zo’n naam is de link naar de cafésector en de “patrons” natuurlijk evident, dus wilden we hen ondersteunen nu ze hun deuren gesloten moeten houden. We beseffen hoe groot die impact voor hen is en willen ons steentje bijdragen. Daarom hebben we beslist om bovenop onze traditionele mediamix ook de vitrines van cafés als tijdelijke extra affichageruimte te integreren in de reclamecampagne rond de Patron.”
De Patron steunt de patrons
De Patron steunt de patrons

De cafés werden, net zoals bij een klassieke nationale postercampagne, geselecteerd op visibiliteit en bevinden zich specifiek in de buurt van 1 van de 78 Belgische Quick-restaurants.

Erik Beunckens, afgevaardigd bestuurder van FedCaf besluit: “De voorbije maanden stond de tap in de cafés van onze leden jammer genoeg stil. Dit initiatief van Quick kan helpen om de vaste kosten een beetje op te vangen. We waarderen deze ondersteuningsactie, het is sympathiek dat Quick aan collega-horeca-ondernemers denkt. Maar we kunnen toch vooral niet wachten om weer achter onze toog te staan!”

Belgisch pur sang

Sinds begin februari is hij te verkrijgen in alle Quick-restaurants: De Patron, een nieuwe op en top Belgische burger die met zijn biersaus een ode brengt aan de Belgische biercultuur. Quick zet al jaren zijn Belgische identiteit in de verf en werkt bij voorkeur samen met Belgische leveranciers. Aldus heeft de hamburgerketen ook de biersaus ontwikkeld met een Belgische brouwer om de hele branche van Belgische bieren in de kijker te zetten. De Patron is nog tot 29 maart te ontdekken in elk Quick-restaurant.

De Patron bestaat uit een typisch Belgische tijgerpistolet die royaal wordt belegd met een hamburger van 100% Belgisch rundsvlees, een twee sneetjes cheddarkaas, tomaten en salade. De burger wordt afgewerkt met rode ui en natuurlijk de unieke Belgische biersaus.

“De Patron is een ode aan één van de lekkerste dingen die België te bieden heeft: bier. Dus was het voor ons logisch om in deze moeilijke tijden iets terug te doen voor zij die het ons al jaren voorschotelden, de cafébazen of patrons. En laat ons hopen dat er snel perspectief komt voor de hele horecasector.”, aldus nog Kevin Derycke, CEO bij Burger Brands Belgium. 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Quick

Het merk Quick, dat in 1971 zijn intrede deed in België, was de eerste burgerrestaurantketen van het land en is sindsdien leider met zijn bekende Giant. Vandaag telt het merk 79 restaurants in België en Luxemburg. In totaal zijn er in de twee landen bijna 3.500 mensen actief onder het merk Quick.

De Quick-restaurants worden beheerd door Burger Brands Belgium, dat in België ook BURGER KING® beheert.