Het grootste geheim van Quick voortaan in handen van een fan

Recept voor beroemde Giant saus voor meer dan 30.000 dollar verkocht als NFT op online veiling

25 november 2021 Voor het eerst in de 50-jarige geschiedenis van Quick is het recept voor de iconische Giant saus in handen van een fan. $ 31.140 of € 27.755, dat is het bedrag dat de uiteindelijke winnaar bood tijdens een online veiling om dit unieke stukje Belgisch erfgoed mee naar huis te nemen en zo de allereerste eigenaar van het beroemde recept als NFT te worden. Quick zal dit volledige bedrag overmaken aan de vzw Digital for Youth, die dankzij deze veilingactie meer dan 270 refurbished laptops kan schenken aan jongeren in België, in hun strijd om de digitale kloof te dichten. Wie het recept van de Giant saus uiteindelijk als NFT in de wacht sleepte, is voorlopig nog niet gekend.

Een nieuwe exclusieve NFT-eigenaar

Om de festiviteiten rond zijn 50ste verjaardag in stijl af te sluiten, lanceerde Quick een unieke actie. Gedurende 24 uur konden Quick-lovers deelnemen aan een veiling om het recept van de onnavolgbare Giant saus te bemachtigen. Het recept, dat werd ingesproken en vervolgens omgezet in een geluidsgolf (of soundwave), werd te koop aangeboden in de vorm van een Non Fungible Token (NFT). Deze innovatieve technologie kan worden beschouwd als een bewijs van digitale authenticiteit die de koper de exclusieve eigenaar van het digitale werk maakt. Het enige wat deelnemers moesten doen om dit goudhaantje in hun bezit te krijgen, was het hoogste bod in de crypto-munteenheid Ether uitbrengen op het online veilingplatform Foundation.

De actie was zonder meer een gigantisch succes. De spanning was 24 uur lang te snijden, zeker toen het werk tijdens de laatste minuten nog enkele keren van eigenaar wisselde. De laatste bieder won uiteindelijk het werk voor 7,00 ETH, wat overeenstemt met het ongelofelijke bedrag van € 27.755. Het blijft voorlopig een raadsel wie dit bedrag heeft neergeteld voor het recept van de Giant saus als NFT, alle verrichtingen op het veilingplatform verlopen immers anoniem. Quick zal via Foundation contact opnemen met de winnaar om het digitale kunstwerk officieel te overhandigen.

Voor het goede doel

Met dit initiatief maakt Quick meer dan één persoon gelukkig, want de volledige opbrengst gaat naar Digital for Youth. Deze Belgische organisatie streeft ernaar om, met de Koning Boudewijnstichting als partner, alle jongeren een veilige en gemakkelijke toegang tot ICT te geven, zowel via projecten op school als via specifieke organisaties. Quick schenkt bijzondere aandacht aan Digital for Youth en wil helpen de digitale kloof te dichten. Aangezien de vzw voor €100 een opgeknapte laptop gebruiksklaar kan maken, zal Digital For Youth, dankzij deze veilingactie, meer dan 270 laptops kunnen schenken aan jongeren die deze broodnodig hebben.

Kevin Derycke, CEO van Quick, is opgetogen: "We zijn heel blij met deze unieke verkoop. Het enthousiasme dat het teweegbracht en het uiteindelijke resultaat overtroffen ruimschoots onze verwachtingen. Doorheen de jaren is een echte mythe ontstaan rond het recept. Wij hebben ervoor gekozen die mythe te gebruiken om een goed doel te steunen dat ons nauw aan het hart ligt. We zijn blij dat we een mooie som kunnen schenken aan het project Digital for Youth."

Neem zeker een kijkje op de volgende website voor meer informatie over de vzw: DigitalForYouth.be.

Over Digital for youth

Digital for Youth is een vzw die zich inzet om de digitale kloof in België te dichten. Ze ondersteunt digitale inclusie, met als doel elke jongere in België de toegang en het recht te geven om deel te nemen aan de digitale wereld. De organisatie steunt ook elk project dat bijdraagt tot de ontwikkeling van digitale vaardigheden bij onze jeugd. Dankzij materiële of financiële donaties geeft Digital for Youth opgeknapte computerapparatuur een tweede leven door ze ter beschikking te stellen van jongeren.

Meer informatie op de website:

https://www.digitalforyouth.be/

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Quick

Het merk Quick, dat in 1971 zijn intrede deed in België, was de eerste burgerrestaurantketen van het land en is sindsdien leider met zijn bekende Giant. Vandaag telt het merk 79 restaurants in België en Luxemburg. In totaal zijn er in de twee landen bijna 3.500 mensen actief onder het merk Quick.

De Quick-restaurants worden beheerd door Burger Brands Belgium, dat in België ook BURGER KING® beheert.