Primeur: nieuwe burger, gemaakt voor én door Belgen, dankzij gezichtsherkenningstechnologie

Aan de hand van een originele selectiemethode voor ingrediënten, creëerde Quick de Belgische droomburger om nogmaals haar belgisch karakter in de verf te zetten

Na de lancering van de Formidable en zijn lokale ingrediënten, neemt Quick de lievelingssmaken van de Belg onder de loep. Om de samenstelling van de “Préféré” te bepalen, analyseerde Quick met een webcam de emoties die bepaalde ingrediënten teweegbrachten bij meer dan 500 hamburgerliefhebbers.
Het resultaat is een recept op maat van de Belg.

Voor en door Belgen

In september vorig jaar lanceerde Quick de “Formidable”, een ‘Made in Belgium’-burger die volop inzet op de kwaliteit van lokale producten. Met haar nieuwe burger, de “Préféré”, neemt Quick een volgende stap in haar zwart-geel-rode positionering: de “Préféré” combineert die ingrediënten waar heel wat landgenoten het water van in de mond krijgen.

Om die ideale combinatie te vinden, ging Quick creatief aan de slag. De ingrediënten werden immers geselecteerd met behulp van facial recognition-technologie, op basis van de emoties van meer dan 500 Belgische consumenten. Met een innovatieve gezichtsherkenningstest via de webcam spoorde Quick specifieke emoties op en werden ingrediënten al dan niet geselecteerd. Een grimas? Ingrediënt afgewezen! Een geïnteresseerde blik? Ingrediënt behouden! Het resultaat: een burger die het Belgische en gastronomische karakter van Filet d’Ardennes van Marcassou combineert met een meer Italiaanse toets van mozarella en tartaar van tomaat.

Kevin Derycke, CEO van Quick, voegt eraan toe: “Onze grote sterkte op de hamburgermarkt is onze goede kennis van de smaken en voorkeuren van de Belgische bevolking. De Belg droomde ervan om zijn eigen burger samen te stellen en met de Préféré hebben we dit nu gerealiseerd.”

En daarbij een 100% Belgisch menu?

Wie zich niet tevreden stelt met enkel een “Belgische” hamburger kan zelfs nog verder gaan en een 100% Belgisch menu bestellen. De frietjes van Quick worden namelijk vervaardigd uit aardappels die exclusief in België worden geteeld. Voor wie houdt van zoet, pakt Quick in haar ijsjes-gamma uit met chocoladesaus van Callebaut. Tot slot zorgt een flesje Spa voor een verfrissende noot bij een op en top Belgisch menu.

Hamburgerfans zullen het gastronomisch karakter weten te waarderen van 100% Belgisch rundsvlees en een sneetje Filet d’Ardennes van Marcassou, gecombineerd met verfrissende mozarellablokjes, een tartaar van tomaat, andijvie en een getomateerde saus.  Dat alles wordt geserveerd in een krokante tijgerpistolet, een karaktertrek die de ¨Préféré” gemeenschappelijk heeft met de “Formidable”. De “Préféré” zal van 27 maart tot 11 juni beschikbaar zijn in alle Belgische en Luxemburgse Quick-restaurants.

 

Contacteer ons
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Shana Van den Broeck Burger Brands Belgium
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Shana Van den Broeck Burger Brands Belgium
Over Quick

Het merk Quick, dat in 1971 zijn intrede deed in België, was de eerste burgerrestaurantketen van het land en is sindsdien leider met zijn bekende Giant. Vandaag telt het merk 85 restaurants in België. In totaal zijn er in de twee landen bijna 3.500 mensen actief onder het merk Quick.

De Quick-restaurants worden in België beheerd door Burger Brands Belgium, dat ook BURGER KING® beheert.