Quick, Belgischer dan ooit

Lokale ingrediënten centraal bij de nieuwe “Formidable”, een burger die daarmee echt Made in Belgium is

De lancering van de “Formidable”-burger is het speerpunt van de terugkeer naar de roots voor Quick. Deze nieuwe iconische burger belichaamt de lokale verankering van het merk Quick in België dankzij enkele kenmerkende Belgische ingrediënten zoals Oud Brugge-kaas, 100% Belgisch rundsvlees en een tijgerpistolet. Quick is Belgischer dan ooit.

Quick is trots op zijn kleuren

Sinds het merk Quick eind 2016 weer 100% in Belgische handen is, zet Burger Brands Belgium de Belgische identiteit van Quick weer volop in de verf. Zo ging Quick bijvoorbeeld eerder dit jaar in zee met het op en top Belgische sauzenmerk Devos Lemmens voor de creatie van zijn tijdelijke campagneburgers ‘Big Andalouse’ en ‘Big Belgian Pickles’. Daarnaast worden er sinds september enkel nog Belgische frietjes geserveerd in de Quick-restaurants.

Kevin Derycke, CEO bij Quick, bevestigt: We trekken bewust de Belgische kaart bij Quick - we zijn ervan overtuigd dat net in onze lokale verankering onze differentiërende factor schuilt. Bij Quick kennen we de smaken en voorkeuren van de Belg door en door en we willen hier in de toekomst veel meer op inspelen - een beslissing die enkel mogelijk is sinds we het merk weer volledig onder Belgisch beheer brachten.”

Made in Belgium

Quick lanceert niet zomaar een nieuwe burger in het gamma, het smaakprofiel van de “Formidable” is volledig afgestemd op de typische voorkeuren van de Belg: de tijgerpistolet zorgt voor een krokante beet, de Oud Brugge-kaas en het puur Belgisch rundsvlees voor een karaktervol geheel, dat op smaak wordt gebracht met een subtiel gepeperd sausje van Belgische makelij.

Quick koos er dan ook bewust voor om de productieketen voor elk ingrediënt zo kort mogelijk te houden en ging op zoek naar lokale leveranciers. Dit gebruik van lokale ingrediënten brengt het merk opnieuw een stapje dichter bij de Belg – het laat Quick toe om zijn lokale aanwezigheid te versterken en zo de producten van bij ons in de spotlight zetten.

Eddy de Mûelenaere, CEO bij Milcobel, getuigt: “De Belgische consument wordt zich steeds meer en meer bewust van de kwaliteit van lokaal geproduceerde voedingsmiddelen en hij waardeert ons vakmanschap. Bij Milcobel juichen we het initiatief van Quick om onze “Brugge” kaas te gebruiken uiteraard toe – het is geweldig dat zo’n grote speler als Quick onze lokale topproducten mee op de kaart helpt te zetten.”

 Lieven Breemeersch,  Managing Director BeNeFrItEs bij Lantmännen Unibake​, licht toelicht toe: “Met de tijgerpistolets uit onze bakkerij in Brussel heeft Quick een sterke lokale troef in handen. Onze geïntegreerde aanpak vanaf het graan op het veld tot het afgebakken broodje garandeert niet alleen een korte, maar ook een duurzame productieketen.”

Voor een echte Belgische smaak combineert de “Formidable” een burger van 100% Belgisch rundsvlees met Oud Brugge-kaas, groentjes en een subtiel gepeperd sausje van Belgische makelij in een krokante tijgerpistolet. De “Formidable” zal vanaf 5 september beschikbaar zijn in de Belgische Quick-restaurants.

Contacteer ons
Shana Van den Broeck Burger Brands Belgium
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Shana Van den Broeck Burger Brands Belgium
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Quick

Het merk Quick, dat in 1971 zijn intrede deed in België, was de eerste burgerrestaurantketen van het land en is sindsdien leider met zijn bekende Giant. Vandaag telt het merk 85 restaurants in België. In totaal zijn er in de twee landen bijna 3.500 mensen actief onder het merk Quick.

De Quick-restaurants worden in België beheerd door Burger Brands Belgium, dat ook BURGER KING® beheert.