Quick loves Leuvens talent

Leuvense schilder schittert op het kleine scherm bij ‘Belgium’s got Talent’

Dinsdag 12 oktober 2021 Elke vrijdagavond stemt televisiekijkend Vlaanderen al weken af op ‘Belgium’s got talent’. Als sponsor kiest Quick echter niet voor de typische productspot. De hamburgerketen ziet in deze talentenjacht de uitgelezen kans om zes artiesten van eigen bodem in de spotlights te zetten tijdens de reclameblokken van het programma. En Luis Manuel Lambrechts, een schilder afkomstig uit Leuven, is één van hen.  

Trouwe kijkers konden de voorbije weken al smullen van stuk voor stuk unieke interpretaties van de iconische Giant. Deze hamburger is al sinds de lancering van Quick vijftig jaar geleden de absolute publiekslieveling. Leuvenaar Luis Manuel Lambrechts komt nu vrijdag aan bod met zijn “Ode aan de Giant”. Volgens hem is de Giant een vaste waarde, een tijdloze constante in een steeds veranderende wereld - zijn schilderij geeft de kijker alvast meteen zin om een giant hap te nemen uit die heerlijke hamburger.  

Ode aan de Giant  

De populaire talentenjacht op VTM, ‘Belgium’s got talent’, geeft de meest uiteenlopende talenten de kans om te tonen wat ze in hun mars hebben. Quick, die het programma sponsort, besliste om niet zomaar een hamburger centraal te stellen in zijn spots. In de plaats biedt de hamburgerketen zes Belgische artiesten een platform tijdens het reclameblok. De opdracht voor deze kunstenaars? Een eigen interpretatie maken van de signature hamburger van Quick, de Giant. Daarbij geven ze weer wat deze iconische burger voor hen betekent.  

Op vrijdag is het de beurt aan Luis Manuel Lambrechts uit Leuven. In een timelapse van slechts 7 seconden ziet de kijker zijn schilderij ‘Ode aan de Giant’ op het doek tot stand komen. Normaal gezien zwoegt Luis Manuel meerdere dagen op één schilderwerk. Daarom was de schilder naar eigen zeggen des te meer gecharmeerd door de uitdaging om in één dag tijd een pronkstuk te maken. Hij zette zijn tanden dan ook met veel plezier in deze smakelijke opdracht, en het resultaat is indrukwekkend. 

Pure nostalgie in een tijdloze hamburger  

Naast een spannende opdracht, vond Luis Manuel het vooral ook hele nostalgische ervaring om een schilderwerk te creëren rond de Giant.

“Deze iconische hamburger roept heerlijke herinneringen op aan mijn jeugd. Het was toen een wekelijkse gewoonte om een bezoekje te brengen aan het Quick-restaurant in de buurt. Toen ik de opdracht kreeg, besefte ik dus al snel dat voor mij de Giant echt een vaste waarde is in een wereld die voortdurend verandert. No matter what, de Giant zal er altijd zijn”, aldus Luis Manuel.  

Voor een gesprek met Leuvens kunstenaar Luis Manuel Lambrechts, gelieve contact op te nemen met Wim Lefebure.

Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs

 

 

Over Quick

Het merk Quick, dat in 1971 zijn intrede deed in België, was de eerste burgerrestaurantketen van het land en is sindsdien leider met zijn bekende Giant. Vandaag telt het merk 79 restaurants in België en Luxemburg. In totaal zijn er in de twee landen bijna 3.500 mensen actief onder het merk Quick.

De Quick-restaurants worden beheerd door Burger Brands Belgium, dat in België ook BURGER KING® beheert.