Quick en Musketon maken sausvlekken trendy

Graphic designer Musketon heeft voor Quick een exclusieve collectie van zes modieuze patches ontworpen, onder de merknaam Splash. Quick is trots op zijn Belgische roots en maakt daarom gretig gebruik van Belgische sauzen in zijn burgers… wat soms vlekken oplevert bij de burgerfanaten. Dat bracht de Belgische hamburgerketen op het idee om bij de lancering van de Hannibal- en de BBQ Bacon-burgers de sausvlek op een originele manier in de verf te zetten. Wees trots op die Belgische vlek!

Splash – een gloednieuw Belgisch modemerk – werd in het leven geroepen en Musketon werd gevraagd als designer van de exclusieve collectie van patches, bedoeld om elke sausvlek op een modieuze manier te benadrukken. Online influencers zetten mee hun schouders onder deze lancering. De accessoires verschijnen slechts in beperkte oplage – elke patch is een begeerd hebbeding voor de liefhebbers, gratis te bestellen op www.splashpatch.be.

100% Belgische sausvlekjes 

Musketon, Belgisch graphic designer, kon zich helemaal vinden in het Splash-concept: “Van bij de start was ik verknocht aan Splash – het is zo herkenbaar: bij een goeie hap in een hamburger is de kans op een sausvlek tamelijk groot. Waarom schamen we ons hiervoor? Ik vind het zo’n leuke twist om ze met een felgekleurde saus-patch in de verf te zetten in plaats van ze weg te steken of uit te wassen. Een modern staaltje Belgisch surrealisme, waar ik helemaal wild van ben!"

Ook Dirk Lammens, Head of Marketing bij Burger Brands Belgium, is enthousiast over de samenwerking: “We kozen voor Musketon omdat hij als Belg bekend staat voor “epic designs with a twist” - in zijn artistieke creaties laat Musketon zich volledig gaan met kleuren, vormen en textuur om iets unieks te bekomen. Qua kleuren liet Musketon zich voor de patches inspireren door de sauzen van de nieuwste burgers van Quick: de Cowboy-saus van Brussels Ketjep in de BBQ Bacon en de Hannibal-saus van Vandemoortele in de gelijknamige burger.”

Campagne in beeld

Naast Musketon deed Quick ook een beroep op gekende influencers zoals Jan Van Eldere en GuiHome om Splash online visibiliteit te geven en in de markt te zetten als modemerk. Liefhebbers kunnen hun favoriete patch gratis bestellen via de website www.splashpatch.be, op = Op.

Dirk Lammens legt uit: “We kozen bewust voor een beperkte oplage van de patches om ze vrij exclusief te houden – een hebbeding voor de fashion én burger lovers. Met hun combinatie van kleuren, organische vormen en inscripties zoals “Smospot” of “Gesmost” schreeuwen de patches fun, gezelligheid en gulzigheid uit.”

Hamburgers ter inspiratie 

Quick lanceert deze guerillacampagne rond de twee nieuwe burgers die de hamburgerketen lanceert voor de zomer:

  • De BBQ Bacon serveert een flavour van het Wilde Westen, met een burger van 100% Belgisch rundsvlees, een sneetje cheddar, drie plakjes spek, een frisse salade en de bekende Cowboy-saus van Brussels Ketjep op een vierkant broodje met gefrituurde uitjes.
  • Ook bij de Hannibal zit het ’m in de saus. Het vierkante broodje met gefrituurde uitjes wordt simpelweg belegd met een burger van 100% Belgisch rundsvlees, een plakje cheddar, uien, tomaat en slablaadjes en overgoten met de heerlijke Hannibalsaus van Vandemoortele.
Contacteer ons
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Quick

Het merk Quick, dat in 1971 zijn intrede deed in België, was de eerste burgerrestaurantketen van het land en is sindsdien leider met zijn bekende Giant. Vandaag telt het merk 81 restaurants in België en Luxemburg. In totaal zijn er in de twee landen bijna 3.500 mensen actief onder het merk Quick.

De Quick-restaurants worden beheerd door Burger Brands Belgium, dat in België ook BURGER KING® beheert.