Quick op zoek naar een iconisch design voor zijn iconische Giant

Bijzondere consumentenwedstrijd voor 50e verjaardag van de hamburgerketen

Dit jaar wordt Quick 50 jaar en speciaal voor deze gelegenheid lanceert de hamburgerketen een unieke nationale designwedstrijd rond de ultieme publiekslieveling, de Giant. De “collerette”, het vertrouwde kartonnen kraagje rond de Giant dat ervoor zorgt dat alle ingrediënten op z'n plaats blijven, was de voorbije 50 jaar gewoon wit van kleur. Maar daar komt nu verandering in.

Naar aanleiding van zijn 50ste verjaardag geeft Quick alle Belgen in februari de kans om hun eigen persoonlijk design te ontwikkelen en in te sturen via de website https://www.quick.be/nl/giantdesigners. Consumenten kunnen de hele maand februari deelnemen en stemmen op hun favoriete design, waarna een professionele jury de winnaars aanduidt. De vier winnende designs zullen vanaf mei heerlijk pronken rond de Giant in alle 79 Belgische Quick-restaurants. De absolute kers op de verjaardagsburger!

Omarm de Giant met jouw eigen ontwerp op de kartonnen collerettes

Hamburgerketen Quick zet zijn 50e verjaardag in de verf met een nieuw jasje voor de iconische Giant-burger, letterlijk dan. Geen Giant-fan die er niet bekend mee is, al 50 jaar lang omringt een spierwitte kartonnen collerette elke Giant die over de toonbank gaat. Niet alleen houdt dat typische kartonnen kraagje alle ingrediënten op zijn plaats, niks lekkerder dan te smullen van die vers gesmolten kaas op de collerette.

Iedereen krijgt vandaag de kans om een eigen ontwerp in te dienen om die colorette wat extra kleur te geven. Quick laat deelnemers volledig vrij qua ontwerp: een foto, tekening, collage, patroon, moodboard, aquarel, gedicht… Alle creatieve ideeën zijn welkom!

Laat je volledig gaan en overtuig andere burgerliefhebbers én de jury van jouw unieke ontwerp.

Kevin Derycke, CEO van Burger Brands Belgium, kijkt ongeduldig vooruit: “Al 50 jaar maakt die collerette een onlosmakelijk onderdeel uit van het ritueel bij Giant-lovers om die burger uit te pakken en dan die heerlijke eerste hap te nemen. Vandaag geven we hen, en alle Belgen natuurlijk, de unieke kans om de jarige Giant feestelijk in de picture te zetten met hun eigen ontwerp. Ik kan niet wachten om de inzendingen te zien binnenstromen.”

Hoe gaat de actie in zijn werk? 

  • Alle Giant-fans kunnen vanaf donderdag 28 januari het sjabloon van de collerette simpelweg downloaden op https://www.quick.be/nl/giantdesigners, naar hartenlust vormgeven en nadien hun eigen design uploaden op de website.
  • Deelnemers krijgen exact een maand om hun design in te sturen én zoveel mogelijk stemmen te verzamelen voor hun ontwerp [1]. De eerste ronde loopt af op 28 februari.
  • In maart zal de jury samenkomen, waarbij de vier winnende designs worden gekozen uit de veertig designs met de meeste stemmen én de tien favorieten van de jury. Zo maken niet alleen de populairste designs, maar ook straffe designs met weinig stemmen kans op de hoofdprijs.
  • De winnaars worden persoonlijk verwittigd en de winnende designs zullen deze lente pronken op de collerette rond elke Giant.

Quick wenst alle deelnemers alvast veel succes!

[1] Het volledige reglement voor deze consumentenwedstrijd is te raadplegen op www.quick.be.

Wim Lefebure

Whyte Corporate Affairs

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Quick

Het merk Quick, dat in 1971 zijn intrede deed in België, was de eerste burgerrestaurantketen van het land en is sindsdien leider met zijn bekende Giant. Vandaag telt het merk 79 restaurants in België en Luxemburg. In totaal zijn er in de twee landen bijna 3.500 mensen actief onder het merk Quick.

De Quick-restaurants worden beheerd door Burger Brands Belgium, dat in België ook BURGER KING® beheert.