Quick volgt Belgen letterlijk naar de andere kant van de wereld

Zin in een Giant op 18.492 km van België?

Smaakheimwee. Het bestaat. Op vakantie durf je je favoriete Belgische gerecht al eens missen. Quick besloot om hierop in te spelen met een wel heel opvallend reclamebord in Nieuw-Zeeland, de plek die het verste van België verwijderd is.

Hoe ver je ook op reis gaat, vaak mis je je favoriete gerecht van thuis. Aldus plaatste Quick in het Nieuw-Zeelandse Auckland, op 18.492 km van België, een billlboard van de Giant, de favoriete burger van de Belgen.

Bedoeling was dat Belgen in Nieuw-Zeeland een selfie namen met het bord. Die foto was vervolgens goed voor een gratis Giant in het dichtstbijzijnde Quick-restaurant: de Quick op de luchthaven van Zaventem! Zo kunnen ze bij thuiskomst meteen hun tanden zetten in hun favoriete burger.

De ludieke actie, die verspreid werd via Facebook, bereikte niet alleen meer dan 350.000 personen in België, maar ook 3.600 personen binnen de doelgroep in Auckland. Naast een paar creatieve photoshoppers, vonden enkele Belgen wel degelijk het echte bord, een daarvan was Natalie Dewilde. Zij nam in Auckland een selfie en won alvast een voucher voor een Giant bij haar terugkeer in België in 2018. 

Deze actie werd bedacht door reclamebureau Happiness-Brussels voor Quick. Ze vertrokken van het herkenbare inzicht dat Belgen op reis altijd het eten van thuis missen en bij thuiskomst direct langsgaan bij Quick voor een Giant met frietjes.

Contacteer ons
Shana Van den Broeck Burger Brands Belgium
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Shana Van den Broeck Burger Brands Belgium
Wim Lefebure Whyte Corporate Affairs
Over Quick

Het merk Quick, dat in 1971 zijn intrede deed in België, was de eerste burgerrestaurantketen van het land en is sindsdien leider met zijn bekende Giant. Vandaag telt het merk 85 restaurants in België. In totaal zijn er in de twee landen bijna 3.500 mensen actief onder het merk Quick.

De Quick-restaurants worden in België beheerd door Burger Brands Belgium, dat ook BURGER KING® beheert.