Uniek: Quick verkoopt voor het eerst losse potjes Giant-saus

Belgische burgerrestaurant geeft 50 jaar consumentenliefde terug

2 juli 2021 – Het is een vraag die Quick continu op sociale media krijgt: kan ik die Giant-saus ook apart krijgen? Naar aanleiding van zijn 50ste verjaardag beantwoordt de hamburgerketen deze smeekbede. Voor het eerst zal Quick de geliefde saus apart te koop aanbieden in al zijn restaurants. Op die manier kunnen klanten ook thuis genieten van deze niet te evenaren saus op basis van mayonaise, ketchup en kappertjes. Wie nu al begint te watertanden zal zich wel moeten haasten, want de actie is geldig zolang de voorraad strekt. Klaar om een sprintje te trekken naar het dichtstbijzijnde Quick-restaurant?

Een kort overzicht van de Quick-geschiedenis is terug te vinden onderaan het persbericht

De iconische Giant is met stip de favoriete burger van de Belg en de onnavolgbare smaak van de Giant-saus is de basis voor dat succes. Ter gelegenheid van zijn 50ste verjaardag heeft Quick een verrassing van formaat in petto: losse potjes Giant-saus zijn tijdelijk te koop in alle Quick-restaurants. Heel uitzonderlijk kan elke Giant-lover dus ook thuis of onderweg finger food in die typische Giant-saus dippen.

Een welgemeende “dankjewel” aan alle fans

Quick nam de voorbije weken de tijd om die consumentenliefde in kaart te brengen via een online platform. “Een tijdje geleden lanceerden wij de Giant Love meter, die de verkoop van Giant-hamburgers in heel België registreerde, maar ook de likes en andere vormen van interactie op onze social mediakanalen. Op die manier konden wij een cijfer plakken op de “Giant Love” en dat cijfer hebben we vertaald naar het aantal potjes Giant-saus.”, aldus Kevin Derycke, CEObij Burger Brands Belgium.
Hij gaat verder: “In totaal hebben we 700 000 potjes Giant-saus in de aanbieding! Het is een welgemeende dankjewel aan alle fans. Het zijn zij die onze iconische Giant mee op de kaart hebben gezet en het is dankzij hen dat Quick is kunnen uitgroeien tot de unieke Belgische fastfoodketen die we vandaag zijn. En zeg nu zelf, is het niet geweldig om een eigen portie Giant-saus in huis te kunnen halen? Onze medewerkers in de restaurants zijn in ieder geval voorbereid op vele bestellingen!”

De Giant-saus is beschikbaar in de gekende kleine sauspotjes, aan de kostprijs van de andere sausjes binnen het gamma (ketchup, mayonaise, samouraï, andalouse,…).

Giant Love Song

De vele liefdesuitingen op social media waren niet enkel input voor de Giant Love Meter, ze vormden eveneens de basis voor de ‘Giant Love Song’. Een echte ode aan de Giant en zijn wereldberoemde saus. Het liedje, gecomponeerd door de Belgische artiest Jaan Hantson en ingezongen door acteur Stijn Steyaert, bestaat volledig uit originele en authentieke commentaren van Giant-fans op de sociale mediakanalen van Quick. De videoclip is hier te bekijken.

50 jaar Quick in een notendop

Het verhaal van Quick begon op 2 juli 1971, toen de hamburgerketen zijn allereerste restaurant opende in het Antwerpse Schoten. Het concept was zo nieuw in Europa dat de klanten aan de kassa een beknopte handleiding kregen. Er volgden snel andere restaurants op de parkings van GB-hypermarkten in het hele land en zo slaagde de Belgische keten erin om uit te groeien tot nationale marktleider binnen de fastfoodwereld. In de jaren 80 veroverde Quick niet alleen de Belgische stadscentra, maar het breidde zijn territorium ook internationaal uit, met vestigingen in onder andere Frankrijk, Nederland, Italië en Duitsland. De lancering in 1987 van de Magic Box, een kindermenu met speelgoedverrassing, is een andere mijlpaal in het succesverhaal van Quick.

Quick heeft steeds een voortrekkersrol gespeeld, zo richtte het reeds in 1993 de dienst Kwaliteit en Milieu op, die strategische keuzes maakte om de natuurlijke hulpbronnen zo goed mogelijk te beschermen. Sindsdien volgden procesinnovaties, renovaties en natuurlijk nieuwe producten met een lokale verankering elkaar in sneltempo op. Een greep uit de lijst: in 1996 was er het burgerdoosje uit biologisch afbreekbaar, composteerbaar en recycleerbaar karton, in 2010 de eerste bio burger, in 2017 de Formidable met tijgerpistolet en in 2019 de lancering van de Veggie Giant.

Sinds 2018 kunnen klanten van alle nieuwtjes op de hoogte blijven dankzij de ‘My Quick’-app, waarmee ze Q-points sparen die ze mogen inwisselen voor gratis producten. En begin dit jaar lanceerde Quick de ‘Click & Collect’-dienst, aanschuiven in de rij is hierdoor officieel verleden tijd. 1 ding is zeker, Quick is klaar voor de komende 50 jaar. De volledige geschiedenis van Quick is te lezen op https://www.quick.be/nl/geschiedenis.


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Quick

Het merk Quick, dat in 1971 zijn intrede deed in België, was de eerste burgerrestaurantketen van het land en is sindsdien leider met zijn bekende Giant. Vandaag telt het merk 79 restaurants in België en Luxemburg. In totaal zijn er in de twee landen bijna 3.500 mensen actief onder het merk Quick.

De Quick-restaurants worden beheerd door Burger Brands Belgium, dat in België ook BURGER KING® beheert.